Projekt „Społecznie odpowiedzialni – nowa jakość usług świadczonych przez Fundację Rozwoju Lubelszczyzny”

06 Maj 2015

Cel projektu

Celem projektu jest rozwój Fundacji Rozwoju Lubelszczyzny w zakresie CSR poprzez wdrożenie strategii CSR do 15.II.2014 roku.

Cele szczegółowe:

• Zwiększenie efektywności pracy 35 mentee poprzez wdrożenie procesu mentoringu do 15.II.2015 roku
  • Wzrost wiedzy kadry zarządzającej FRL odnośnie kompetencji pracowników w zakresie CSR poprzez ocenę pracowników i opracowanie programu szkoleń do 15.II.2015 roku.
  • Wzrost wiedzy z zakresu racjonalnego i ekologicznego użytkowania materiałów i urządzeń biurowych przez 89 pracowników FRL poprzez wdrożenie Zbioru zasad do II.2015 roku.
  • Współpraca Fundacji z minimum 5 klientami spełniającymi zasady określone w EKOkarcie do II.2015 roku.
  • Propagowanie idei CSR w otoczeniu społecznym przez FRL poprzez narzędzia informacyjno-promocyjne do 15.II. 2015 roku.

Okres realizacji projektu:

01.06.2014 r. – 28.02.2015 r.

Działania
  • Opracowanie i wdrożenie strategii CSR w Fundacji (czerwiec 2014 – luty 2015 rok)
  • Opracowanie i wdrożenie EKOkarty określającej rekomendowane przez Fundację zasady w zakresie społecznej odpowiedzialności biznesu, które powinny spełniać firmy i organizacje współpracujące z Fundacją (lipiec 2014 – luty 2015 rok)
  • Opracowanie i wdrożenie zbioru zasad dotyczących racjonalnego wykorzystywania/użytkowania materiałów i urządzeń biurowych (lipiec 2014 – luty 2015 rok)
  • Badanie potrzeb szkoleniowych pracowników Fundacji w zakresie CSR, skutkujące opracowaniem programu szkoleń CSR dla Fundacji (lipiec 2014 – luty 2015 rok)
  • Organizacja wewnętrznego mentoringu i objęcie procesem 35 pracowników Fundacji (lipiec 2014 – luty 2015 rok)
  • Budowanie kultury społecznej odpowiedzialności biznesu w ramach akcji promocyjno-informacyjnej (czerwiec 2014 – luty 2015 rok)

Projekt otrzymał dofinansowanie w konkursie zorganizowanym przez PARP „Zwiększenie konkurencyjności regionów poprzez społeczną odpowiedzialność biznesu (CSR)”, w ramach Szwajcarsko-Polskiego Programu Współpracy.

Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej

csr2

\"><\/a><\/span><\/p>\n<\/div>\n<\/div>\n