Lepszy start – program rozwojowy Technikum w Siennicy Różanej

w partnerstwie z|
Zespołem Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Siennicy Różanej
zapraszają do udziałunw projekcie
„Lepszy start – program rozwojowy Technikum w Siennicy Różanej”
Działanie 9.2 POKL

Cel projektu

Celem głównym projektu jest wyższa jakość i atrakcyjność oferty edukacyjnej Technikum wchodzącego w skład Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Siennicy Różanej poprzez wdrożenie programu rozwojowego poprawiającego skuteczność edukacji zawodowej oraz podnoszących prestiż Technikum do dnia 30 września 2015 roku. Liderem projektu jest Fundacja Rozwoju Lubelszczyzny, Partnerem – Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Siennicy Różanej.

Okres realizacji projektu:

od 1 marca 2013 r. do 30 września 2015 r.

UCZESTNICZKOM I UCZESTNIKOM PROJEKTU OFERUJEMY:

• DODATKOWE POZALEKCYJNE ZAJĘCIA Z KOMPETENCJI ZAWODOWYCH poprawiające wyniki w nauce i rozwijające zainteresowania z następujących przedmiotów zawodowych:
  • Warsztaty kulinarne
  • Warsztaty mechanizacyjne
  • DODATKOWE POZALEKCYJNE ZAJĘCIA Z KOMPETENCJI KLUCZOWYCH poprawiające wyniki w nauce i rozwijające zainteresowania z następujących przedmiotów:
    • matematyka
    • informatyka
    • język angielski
    • język angielski branżowy
  • POZALEKCYJNE ZAJĘCIA ZAWODOWE ORAZ WYJAZDY ZAWODOZNAWCZE I LEKCJE OTWARTE podwyższające kompetencje zawodowe
  • ZAJĘCIA POZALEKCYJNE PRZYGOTOWUJĄCE DO MATURY zjęzyka polskiego
  • WAKACYJNE STAŻE ZAWODOWE (150 h) w specjalistycznych firmach branżowych umożliwiające zdobycie doświadczenia i praktycznych umiejętności (osoby biorące udział w stażach otrzymają stypendia stażowe)
  • NOWOCZESNE PRACOWNIE I BIBLIOTEKĘ wyposażone w materiały dydaktyczne i sprzęt, umożliwiające zdobycie doświadczenia zawodowego w trakcie zajęć praktycznych.
  • PORADNICTWO I DORADZTWO EDUKACYJNO-ZAWODOWE (grupowe i indywidualne) umożliwiające pozyskanie kompetencji związanych z planowaniem rozwoju zawodowego i poruszaniem się po rynku pracy.

Uczestnicy projektu:

Projekt obejmuje wsparciem:

– Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Siennicy Różanej;
– 107 uczennic i uczniów Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Siennicy Różanej;

Rozpoczęcie rekrutacji kwiecień 2013r.

Lider Projektu – Fundacja Rozwoju Lubelszczyzny:

Małgorzata Petrusewicz – Koordynator Projektu,

e-mail:m.petrusewicz@fundacja.lublin.pl Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. ,

tel.:(81) 710 19 12

Bożena Bakalarz – Specjalista ds. obsługi projektu, rozliczeń finansowych i monitoringu,
e-mail: b.bakalarz@fundacja.lublin.pl Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. ,

tel.:(81) 710 19 24

Partner Projektu – Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Siennicy Różanej
Katarzyna Czajka – Koordynator szkolny,

e-mail:projektzsckr@interia.pl,