VIII Lubelskie Targi Energetyczne ENERGETICS – podsumowanie targów i prezentacje z seminarium organizowanego przez Lubelski Klaster Ekoenergetyczny w dniu 18 listopada 2015 roku.

11 Gru 2015

W dniu 18 listopada 2015 roku odbyło się seminarium Lubelskiego Klastra Ekoenergetycznego, którego koordynatorem jest Fundacja Rozwoju Lubelszczyzny. W seminarium uczestniczyło ponad 130 przedstawicieli jednostek naukowo-badawczych, wyższych uczelni, jednostek samorządu terytorialnego, przedsiębiorstw i studentów. Celem seminarium było zapoznanie uczestników z zagadnieniami produkcji energii elektrycznej z wykorzystaniem promieniowania słonecznego w instalacjach fotowoltaicznych, budownictwa energooszczędnego i wykorzystaniem biomasy na cele energetyczne. Swoje działania na rzecz rozwoju energetyki odnawialnej i poprawy efektywności energetycznej w województwie lubelskim zaprezentował także Lubelski Klaster Ekoenergetyczny.

Podczas seminarium prezentacje wygłosili Przedstawiciele podmiotów wchodzących w skład Lubelskiego Klastra Ekoenergetycznego.

TL-Energetics – program – 1.10.15

TL-Podsumowanie_ENERGTEICS_2015

Prezentacje:

Lubelski Klaster Ekoenergetyczny – kreator działań na rzecz rozwoju energetyki odnawialnej i poprawy efektywności energetycznej w województwie lubelskim, Małgorzata Gałczyńska Fundacja Rozwoju Lubelszczyzny

Lubelski Dom Efektywny Energetycznie…Wojciech Baryła – Konsorcjum Lubelski Dom Efektywny Energetycznie

Instalacja fotowoltaiczna – jak nie powinniśmy robić, Henryk Palak, Eco-energia Sp. z o.o.

Optymalizacja parametrów wejściowych warstw zabezpieczających komórki fotoelektryczne tradycyjnych paneli fotowoltaicznych, Dr Stanisław Tryka, Instytut Przyrodniczo-Techniczny, Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Szymona Szymonowica w Zamościu

Zastosowanie analizatorów KEW 6315 i PROVA 1011

Zastosowanie analizatorów KEW 6315 i PROVA 1011 cd   Sebastian Cieślak i Marcin Radzewicz, BIALL Sp. z o.o.

Rozdzielnica inteligentna SN jako element sieci Smart Grid, Paweł Durka, Elektromontaż-Lublin Sp. z o.o.

Potencjał biomasy odpadowej na cele energetyczne, Dr hab. Rafał Pudełko, Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa Państwowy Instytut Badawczy w Puławach